Nog veel meer recensies vind je uiteraard op: http://boekrecensies.startpagina.nl/  

Weet jij nog een geweldige boekentip?

Laat het ons weten!Vlucht uit Tartaros, debuut van Michel van Megen

 

Als Jos met zijn vrienden op een regenachtige zaterdag een stuk van een stenen muur opgraaft in de duinen, heeft hij geen idee wat hem te wachten staat. Zijn vrienden Peter en Johan worden zomaar verzwolgen door het zand en komen terecht in een vreemde wereld. Jos is in paniek, maar dan wordt hij ruw beetgepakt door de zonderlinge man, Janus. Hij blijkt de sleutelbewaarder van de Elysese Velden te zijn en hij wil Jos gaan helpen zijn vrienden te zoeken. Maar kan Jos deze man vertrouwen, en zal hij ooit zijn vrienden weer terugzien?

Michel van Megen raakte geïnspireerd door de Griekse mythologie en schreef dit spannende avontuur vanuit meerdere perspectieven. De spannende omslag belooft het al: het duurt niet lang voor je als lezer meegezogen wordt in deze bijzondere wereld. De hoofdstukken van Jos en Janus wisselen elkaar prettig af met de avonturen van Johan en Peter. De stijl is in het algemeen vlot, maar hier en daar wordt het tempo geremd door een ‘moeilijk’ woord of door een uitgebreide uitleg. Toch is dit zeker een leuk boek voor als je weer eens iets anders wilt lezen na bijvoorbeeld de Hongerspelen. Laat je meevoeren en verrassen met dit originele verhaal.

 

 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
..