Nog veel meer recensies vind je uiteraard op: http://boekrecensies.startpagina.nl/  

Weet jij nog een geweldige boekentip?

Laat het ons weten!


Sprookjesachtig debuut van Daisy Bierenbroodspot

Jari zit op muziekles en wil het liefst rockgitaris worden. Hij loopt op een dag langs een winkel, een vreemde winkel die hij nog nooit eerder heeft gezien. In de etalage waar eerder boeken stonden, staan nu allemaal mooie gitaren! Maar waar komt die winkel zo snel vandaan? Jari gaat nieuwsgierig naar binnen en ontmoet daar een man met de naam Joe. Hij blijkt de eigenaar van de winkel te zijn. Als Joe even koffie gaat zetten en Jari op een akoestisch gitaar met versieringen mag spelen, gebeurt er iets heel wonderlijks.

Hoewel dit pas het eerste boek is van Daisy Bierenbroodspot, heeft ze dit verhaal losjes en ongedwongen neergezet. De problemen die Jari tegenkomt, zorgen voor de nodige spanning. De avontuurlijke en beeldende setting maken het verhaal compleet. De auteur heeft genoeg ingrediënten toegevoegd om er een onderhoudend geheel van te maken. De spanning zakt voorbij het midden wat in, maar dat komt later weer helemaal terug.

Verrassend: er zit een boodschap in het verhaal. Durf te dromen en gebruik je talenten. Laat je meevoeren met Jari in dit leuke en avontuurlijke sprookje voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.

M de Haan

 

                                                         


.