Nog veel meer recensies vind je uiteraard op: http://boekrecensies.startpagina.nl/  

Weet jij nog een geweldige boekentip?

Laat het ons weten!


Recensie van Het magische leeslampje.  Auteur: Helene Friebel

Roos en Eva komen met een geheimzinnig lampje in allerlei jeugdboeken terecht. Het blijkt dan dat ze zijn uitverkoren en ze krijgen de opdracht om kinderen aan het lezen te houden. Tijdens hun queeste die soms ook gevaarlijk is, moeten ze op zoek gaan naar verschillende zaden. In elk hoofdstuk vinden ze zaad of een aanwijzing. 'Het ene boek wijst het andere aan'.

Dit boek geeft op speelse wijze een kennismaking met verschillende jeugdboeken. De kinderen komen in boeken terecht van klassieke titels als: Tonje en de geheime brief, maar ze komen ook in twee minder bekende titels terecht.  
Ontspannend verhaal waardoor al lezend de interesse wordt gewekt voor meerdere kinderboeken. De schrijfstijl is rustig en er zijn voldoende spannende elementen in waardoor het vlot doorleest. Aantrekkelijke en fantasierijke cover. De illiustraties van het binnenwerk die door een een elfjarige zijn gemaakt, hebben een bepaalde grafische bewerking gekregen in de stijl van de cover, dit geeft een grappig effect. Zowel de jongere als de iets oudere lezers zullen dit verhaal kunnen waarderen. De karakters van Roos en Eva zijn geloofwaardig uitgewerkt. Voor nieuwsgierige lezers met fantasie een aanrader. 

J. A. Boelens